Overslaan en naar de inhoud gaan
Member EEG Group

U bent hier

AZ ZENO kiest voor toekomstgerichte gebouwautomatisering en monitoring oplossingen

In Knokke, op vijf kilometer afstand van het Zeeuw-Vlaamse Sint Anna ter Muiden komt het architectonische hoogstandje AZ Zeno.  Het indrukwekkende gebouw dat als het ware boven de polders zweeft zal onder andere 330 ziekenhuisbedden, een polikliniek en een revalidatiecentrum bevatten.

Het gebouw zal drie verdiepingen tellen, waarvan de gevel volledig in glas wordt afgewerkt. Om te vermijden dat het ziekenhuis een doolhof wordt voor patiënten en bezoekers, zal iedere verdieping de specifieke raadplegingen bevatten van de verschillende geneesheren. Op elke afdeling wordt ook een grote ruimte met terras gebouwd, zodat bezoekers en patiënten samen kunnen zitten en niet helemaal naar de cafetaria moeten afzakken om wat te praten. Het is de bedoeling dat het gebouw voldoende ruiten heeft zodat de patiënten alles wat buiten gebeurt, kunnen volgen. Maar aan de andere kant zal het niet mogelijk zijn de patiënten te zien. Zo is hun privacy gegarandeerd.'  Na de opening verwacht het ziekenhuis een stijging van de Nederlandse patiëntenstroom. Zeno behandelt nu jaarlijks 1500 patiënten uit Nederland, dit zou kunnen stijgen tot 2500.

Building-IQ implementeert een volledig IP gebaseerd platform dat instaat voor de automatisering en monitoring van de gebouwtechniek.

550 ruimteregelingen staan in voor het comfort in de verblijfskamers en lokalen.

Aansluitend bij deze unieke architectuur implementeert Building-IQ nv uit Brugge een volledig IP gebaseerd platform dat instaat voor de automatisering en monitoring van de gebouwtechniek zoals bvb. de ventilatie, verwarming en koeling, de operatiezalen, het energiegebouw met geothermie, WKK en biomassa.  Deze vooruitstrevende systeemarchitectuur wordt opgebouwd met hard- en software van Webeasy. Door middel van IP geconnecteerde I/O modules worden alle technische installaties via het datanetwerk verbonden met de centrale serverroom.  In het serverpark zullen alle gebouwtechnieken gestuurd en gemonitored worden en dit via meer dan 3500 geconnecteerde datapunten. Tevens zijn er 550 ruimteregelingen die instaan voor het comfort in de verblijfskamers en lokalen. 
Kortom: IoT op het ziekenhuis LAN.