Overslaan en naar de inhoud gaan
Member EEG Group

U bent hier

Een uniek aanbod

Building-IQ is een systeemintegrator in het domein van gebouwautomatisering.  Door een integrale aanpak van het automatiseringsvraagstuk over de verschillende technieken heen stellen we u als beheerder in staat uw gebruikers een hoger comfort te bieden.  Wij implementeren en programmeren automatisatie- en beheersystemen.  Onze projecten omhelzen engineering van GBS systeemarchitecturen, elektrische borden en bekabeling voor DDC en GBS, programmatie en testen van de goede werking van het geheel.

De technologie voor gebouwenbeheer via internet biedt tal van mogelijkheden voor nieuwe diensten en kostenbesparingen.  Dankzij een geslaagd huwelijk van diensten en technologie is Building-IQ als onafhankelijk systeemintegrator innoverend en dé specialist op de markt om de verschillende systemen in gebouwen te koppelen en op te volgen.

In welke fase van het bouwproject u ook betrokken bent, Building-IQ is uw partner voor gebouwautomatisering.  Van systeemarchitect tijdens het ontwerp tot programmatie en opstartbegeleiding van de DDV apparatuur en het GBS tijdens de installatie.

Elk einde van het bouwproject is voor Building-IQ een nieuwe begin.  Onze monitoring diensten voor installateurs en bouwheren bieden u op tijd en stond de nodige informatie uit het GBS voor een duurzame exploitatie en kostenbesparing in het onderhoud van de installatie te realiseren

Missie

Het energieverbruik van onze maatschappij moet dalen. Het succes hangt af van de inbreng van de volledige maatschappij. De missie van Building-IQ richt zich op het optimaliseren van het energieverbruik in tertiaire gebouwen door in te zetten op Smart Buildings.

Building-IQ streeft naar energie efficiente gebouwen door verregaande automatisering van alle systemen en technieken. Door middel van informatisering, verregaande systeemintegratie en webtechnologie streven we naar 10% minder energieverbruik in gebouwen.

Zo willen we de exploitatiekosten reduceren en de platformen aanbieden om efficient beheer te doen van het gebouw.

Tevens draagt Building-IQ op deze manier bij aan de Europese 20-20-20 doelstellingen en de toekomst van onze planeet.

Visie

De convergentie van gebouwentechniek en ICT leidt ons naar Smart Buildings. Dankzij communicatienetwerken en databases die informatie uitwisselen tussen de verschillende systemen worden comfortvraag en productie in real-time op elkaar afgestemd.

Ook het elektriciteitsnet is aan een nieuwe generatie toe, Smart Grid; waarin verbruik en productie dynamisch gebalanceerd worden, tevens door het gebruik van ICT als ondersteunende communicatietechnologie.

Uiteindelijk, dankzij verregaande integratie van bestaande systemen en technologieën zullen we in staat zijn Smart Buildings integraal deel te laten uitmaken van het Smart Grid.